Var gör det mest ont att tatuera sig?

Var gör det mest ont att tatuera sig?

Tatueringar är ett av de vanligaste sätten att dekorera sin kropp – och idag är tatueringar för alla, medan detta vackra hantverk tidigare var förbehållet vissa kulturer och subkulturer. Därför finns det ett växande intresse bland stora delar av befolkningen att veta var det gör mest och/eller minst ont att tatuera sig när man vill ha ett minne för livet.

Om du fruktar smärtan kan du läsa vår guide för att göra tatueringen så smärtfri som möjligt.

Några platser där det vanligtvis gör ont att tatuera sig:

  • På revbenen
  • På fötterna
  • I ansiktet
  • På skenbenet
  • På halsen

Några platser där det gör minst ont att bli tatuerad:

  • På axlarna
  • På vissa delar av ryggen
  • På låret

På den här sidan ger vi dig vår guide till var du kan förvänta dig att bita ihop lite mer när nålen träffar huden – och var du kan få en tatuering där det gör minst ont. Läs hela artikeln för att ta reda på varför vissa platser är värre än andra när det gäller smärta.

På Painfree erbjuder vi naturligtvis också ett effektivt medel mot den fruktade smärtan, som du kan använda om du vill ha en viss tatuering på ett av de ställen som är kända för att göra mer ont än andra.

När själva tatueringen är över gör det inte längre ont. Det tatuerade området kan vara ömt i flera dagar efteråt. Kom ihåg att följa våra fyra tips när du gör klart din tatuering.

Gör det ens ont att tatuera sig?

Som också framgår av det vi skriver ovan är svaret mer komplicerat än att bara svara ja eller nej på frågan. Om man ser objektivt på saken innebär tatueringsprocessen att en nål med superspets som innehåller pigment snabbt och kontinuerligt tränger in i huden – och det är svårt att hävda att det inte alltid gör lite ont.

Men det är också mycket olika hur människor upplever smärta. Män reagerar till exempel annorlunda på smärta än kvinnor, och det har också gjorts många vetenskapliga studier på detta område. Vi kommer dock att använda oss av vår breda erfarenhet av tatueringsbranschen.

Generellt sett är det de områden på kroppen där det finns mest fett, där nervändarna är mindre täta och där huden är tjockast som gör minst ont att tatuera sig. Och tvärtom, områden där benen är mest framträdande anses ofta vara några av de ställen där det är ganska smärtsamt att tatuera sig. I de kommande avsnitten kan du läsa mer om smärtan på de populäraste platserna för att tatuera sig.

Var på kroppen gör det mest ont att tatuera sig?

Här lyfter vi fram några av de områden på kroppen där det är troligt att det gör mer ont än någon annanstans. Upplevelsen av smärta kan, som tidigare nämnts, variera från person till person – vi berättar mer om det senare. Men de ställen som vi nämner i följande beskrivningar är ställen där man kan förvänta sig betydande smärta och där du verkligen kan dra nytta av vår effektiva bedövningskräm.

Tatuering i armhålorna

Armhålorna ligger ganska högt på listan över var det gör mest ont att tatuera sig. Kanske till och med det ställe där det gör mest ont. Det är därför som du förmodligen kommer att upptäcka att en tatuerare direkt avråder dig från att få en tatuering i armhålan om du inte har blivit tatuerad många gånger tidigare. Av samma skäl är det också smärtsamt att tatuera sig i eller runt knäbenet.

Tatueringar runt revbenen

Området runt revbenen är en plats där huden är relativt tunn och där fettlagret mellan huden och benen inte är särskilt tjockt. Dessutom rör sig revbenen varje gång du andas, vilket gör att huden rör sig något över benen. Detta kan göra det svårare att tatuera i detta område – och i slutändan förstärka smärtan av att bli tatuerad här.

Andra ställen där fettlagret inte är så stort är till exempel på fotleder, höfter och skenben. Därför är tatuering en av de mest smärtsamma platserna.

Tatuering i ansikte, ljumskar, fingrar, fötter och tår

Vi har grupperat alla områden under denna rubrik eftersom det är områden där nerverna ligger något närmare varandra än på andra ställen. Därför bör du också räkna med att det finns en viss smärta i samband med att du tatuerar dig i dessa områden, även om vissa av dessa områden är mycket populära.

Var gör det minst ont att tatuera sig?

De flesta väljer inte var det gör minst ont att tatuera sig. När det är en dekoration för livet är det ofta viktigare att den sitter på rätt ställe – och då kan du eventuellt använda vår bedövningskräm för att ta bort mycket av den medföljande smärtan. Men efter listan ovan över de mest smärtsamma ställena kommer här en lista över de områden där smärtan oftast inte är lika märkbar – och anledningen till detta är densamma som anledningen till att andra ställen gör ont; fettlager, hudtjocklek och nervtäthet.

Tatuering på lår, överarm och kalv.

De områden som nämns är områden där muskelmassan bildar ett lager som gör att det är mindre smärtsamt att tatuera sig här än på de flesta andra ställen. Dessutom är nervändarna inte lika framträdande här och huden är också relativt tjock. Det är därför dessa platser anses vara några av de minst smärtsamma för att få en tatuering.

Tatueringar på ryggen

Ryggen anses också vara ett av de ställen där det inte gör så ont att tatuera sig. Ryggen är en stor och vacker målarduk – och ju längre bort från de framträdande benen och nerverna i höfterna och ryggraden du låter tatuera dig, desto mindre smärtsamt.

Köp vår bedövningskräm om du vill minska smärtan.

Tatueringar gör ont att få. Men vissa platser gör mer ont än andra – och det finns också andra faktorer som spelar in. Det handlar bland annat om kön, fettprocent, hudtyp och, inte minst, var på kroppen du befinner dig.

Vill du ha den minst smärtsamma upplevelsen du kan få? Så gå in och se översikten över våra produkter för att ta bort smärtan nästa gång du behöver en tatuering. Vi har både krämer och sprayer som hjälper dig att få en riktigt bra upplevelse på tatueringsbyrån och efteråt.

Tillbaka till Top
Stäng Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.