Vanliga frågor om bedövningskräm, magisk kräm, nopain-kräm och smärtlindrande kräm

Vanliga frågor om bedövningskräm, magisk kräm, nopain-kräm och smärtlindrande kräm

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om användningen och effekterna av de bedövningskrämer som finns på marknaden. FAQ svarar på de flesta frågor som ställs på internet om användning, effekter och effektivitet av bedövningskrämer.

Men innan vi svarar på de många frågorna om bedövningskrämer är det viktigt att klargöra de olika namnen på bedövningskrämer som täcker samma behov.

Syftet med bedövningskrämer är att skapa en lokal bedövningseffekt på huden, på ett visst hudområde under en begränsad tid. Namnen på produkterna är:

 • Krämer för lokalbedövning
 • fantastisk grädde
 • Nopain-kräm
 • Smärtlindrande krämer
 • Magisk kräm
 • Smärtfri kräm
 • Nummerkräm ( engelska)
 • Lokalbedövning

Ovanstående namn täcker samma behov, nämligen att uppnå en smärtfri behandling, vilket kan vara smärtfri tatuering, smärtfri laserbehandling eller ett smärtfritt tandläkarbesök.

Smärtlindrande krämer kan vara missvisande, eftersom de kan förknippas med en smärta som har applicerats, följt av användning av en smärtlindrande kräm. Motsatsen är fallet med bedövningskräm, eftersom krämen används före en behandling eller innan smärtan appliceras.

Vi har valt att inkludera smärtlindrande krämer eftersom detta resultat dyker upp som relaterad sökning på Google. Och eftersom vi vill informera så många som möjligt finns namnet på smärtlindrande krämer med i vår FAQ.

Krämerna används för lokalbedövning av huden eller ett hudområde som ska behandlas, där man vill minska smärtan genom smärtlindring eller lokalbedövning av huden under behandlingen.

Du kan använda bedövningskräm för:

 • Fantastisk kräm för hårborttagning
 • Bedövningskräm för laser
 • Fantastisk kräm för tatueringar
 • Vaccination
 • Epilering (permanent hårborttagning)
 • Avlägsnande av tatuering
 • Permanent makeup
 • Piercing
 • Hårborttagning med laser
 • Bedövande kräm för tänder
 • Bedövande kräm för munnen

Som du kan läsa kan bedövningskrämer användas för många olika behandlingar och ändamål.

Sammantaget är målet att få en smärtfri behandling genom en lokalbedövande effekt som ger smärtlindring i huden.

Detta är också en av anledningarna till att populariteten för den magiska krämen har ökat stadigt under de senaste åren.

Kom ihåg att Painfree endast är avsett för utvärtes bruk.

Ja, det kan du. Att köpa bedövningskräm på nätet är detsamma som att köpa den över disk utan fysisk kontakt. Bedövningskräm är lagligt i Danmark, så du kan köpa, använda och sälja produkterna utan problem.

Innan du applicerar bedövningskrämen på ett hudområde är det viktigt att du först rengör hudområdet genom att avlägsna döda hudceller så att huden blir fräsch och ren. De flesta tatuerare och kosmetiska terapeuter rekommenderar att huden rengörs med en grön tvål, men om du inte har en sådan kan du använda en tvål som är parfymfri och parabenfri.

Efter att ha rensat huden från gamla hudceller ska du se till att området är torrt innan du applicerar den lokalbedövande krämen.

Applicera krämen på det önskade området och svep in området i folie. Det är mycket viktigt att krämen inte torkar ut efter applicering.

De flesta människor har folie för sina livsmedel i köket och detta är en utmärkt produkt för att skydda grädden så att den inte torkar ut. Men behåller fukten så att den lokalbedövande effekten kan uppstå.

Ta först bort filmen när du är hos terapeuten, vissa terapeuter föredrar att skölja området där krämen har varit och verkat.

Att skölja av området från krämen innan man t.ex. tatuerar sig innebär inte att effekten av krämen försvinner.

Prata med din behandlare om du vill att du ska skölja området innan du behandlar.

Effekten av smärtfri kräm eller smärtlindrande kräm beror på var på kroppen du använder krämen.

Det kan tyckas konstigt att det finns en skillnad i hur lång tid det tar för krämen att verka.

Om du själv har genomgått behandling kan du känna igen att vissa delar av din kropp gör mer ont än andra – och det beror på att din kropp har olika nivåer av smärta.

Smärtskillnaderna på kroppen är särskilt kända vid tatueringar, där smärtan ska vara betydligt större på områden där huden är tunn, t.ex. på underarmarna, under foten och vid revbenen.

Samma princip gäller för smärtstillande medel och krämer. Med hjälp av tidtabellen Painfree kan du ta reda på hur lång tid det tar att använda krämen innan bedövningseffekten börjar verka. Schemat för Painfree Cream är indelat i olika kroppsdelar.

Mängden smärtlindrande kräm beror på storleken på det område som ska behandlas eller tatueras.

Om du vill ha laser eller tatuering på ett litet område räcker det oftast med en burk Painfree, om det är ett större område eller flera små områden krävs det förstås att du använder mer än en burk.

Det är dock viktigt att inte snåla på den lokalbedövningskräm som ska appliceras, ett tjockt lager kräm på hudområdet, för att uppnå den mest effektiva effekten.

Mängden nopain-kräm som ska användas beror också på:

Hur många gånger du måste gå på behandling. Laserbehandlingar, t.ex. tatueringsborttagning och hårborttagning, kan utföras genom flera behandlingar under en längre tidsperiod. I dessa fall ska du se till att du inte får slut på smärtlindrande kräm.

För kosmetiska ingrepp eller tatueringar där man är rädd för smärta kan en lokalbedövningskräm vara lösningen.

Förnyelse, förändring, önskan om en yngre ålderdom och att vara ”den bästa versionen av oss själva” är något som kommer att stanna.

Vissa uttrycker sitt ställningstagande genom och med tatueringar, andra använder kosmetiska behandlingar som fillers, ultraljud och permanent smink eller hårborttagning, medan andra tycker att en kombination av tatueringar och kosmetiska behandlingar är den bästa lösningen.

Vi har i dag Det finns oändligt många alternativ för att utforma sitt eget utseende från topp till tå, och i och med denna utveckling har det kommit en stor efterfrågan på möjligheten till smärtfri tatuering och smärtfria kosmetiska behandlingar.

Med Painfree bedövningskrämer kan man uppnå smärtfria behandlingar på ett skonsamt men effektivt sätt.

Det finns många olika lokalbedövningskrämer på marknaden, vilket kan leda till viss osäkerhet om krämens kvalitet, effekt och användningsrådgivning.

På Painfree har vi dansk kundservice. Vi levererar naturligtvis en grundlig guide när du köper Painfree.

Följ därför alltid instruktionerna så som de är skrivna i manualen. Painfree Cream är endast avsedd för utvärtes bruk och det är viktigt att följa detta,

Som med många produkter som innehåller aktiva ingredienser rekommenderas det att du gör ett litet test av krämen för att försäkra dig om att du tål den lokalbedövningskräm du köpt.

Du kan testa ett litet område på fingret eller på handryggen. Även om det är ett test som du gör bör du slå in det lilla området i folie för att förhindra att krämen torkar ut. Denna metod ger det bästa resultatet av effekten och om du tål krämen.

Om du vill ha kosmetiska behandlingar, tatueringar eller något annat är i slutändan upp till dig. För Alla kan göra vad de vill.

Precis som med många andra saker i livet är det en bra idé att göra en grundlig undersökning i förväg, oavsett om det handlar om lokalbedövningskrämer, tatuerare eller kliniker, för att se till att de nödvändiga standarderna och kvaliteten finns på plats.

Tillbaka till Top
Stäng Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.