PAINFREE CREAM FAQS

Bedövningssalva för tatuering fungerar genom att blockera smärtsignalerna till hjärnan, i det område som den har applicerats på. Det innebär en mycket trevligare upplevelse när man får en tatuering, särskilt om den är på ett särskilt känsligt område av huden. Vår märkessalva för tatueringsbedövning är högt rankad av både tatueringsälskare och tatueringsartister, så att du kan koppla av fullständigt och få din tatuering klar på endast en session. För många är smärtan den mest avskräckande delen av att tatuera sig. Bedövningssalvan för tatueringar fungerar genom att bedöva hudens yta under en kort tid (upp till 3-4 timmar) och erbjuda mycket effektiv smärtlindring.

För att säkerställa maximal bedövning bör du undvika att DRICKA NÅGON FORM AV ALKOHOL under 24 timmar efter tatuering, då avdomningen kanske inte blir lika effektiv eller långvarig. Punkttesta dagen före på ett litet område av det som nästa dag ska tatueras. För dig som har känslig hud, utför testet i 10-20 minuter på ett litet område för att garantera att din hud inte blir inflammerad. Viss mindre lokal rodnad är normalt. Stegen för användning:

1. Tvätta och skrubba området som ska tatueras, laseras eller piercas väldigt noggrant med tvål, vatten och peelingmedel för att ta bort smuts och död hud, detta hjälper krämen att tränga in. Torka området helt torrt.

2. Applicera en tjock mängd bedövningssalva (2 mm tjock) på området och gnugga in noggrant.

3. Täck med plastfolie. Värmen under plastfolien hjälper till att aktivera krämen och hindrar krämen från att torka in.

4. Låt krämen vara och linda in på plats under 60 minuter före proceduren.

5. Ta bort plastfolien efter 60 minuter och torka bort krämen med en pappershandduk, vänta 15 min och du är redo för din smärtfria tatuering!

Vår märkessalva för bedövning vid tatuering används oftast av dem som vill minska smärta under tatueringssessioner. Den har dock ett brett urval av andra användningsområden, eftersom den är säker att använda var som helst på kroppen. Andra användningsområden för denna kräm inkluderar: tatuering, hårborttagning med laser, vaxning, injektioner, blodprover, vaccinationer, läppfyllnadsmedel, permanent makeup, piercing och andra kosmetiska hudbehandlingar. Den kan användas för att bedöva alla delar av huden, så de potentiella möjligheterna är oändliga!

Effekterna av bedövningssalvan för tatuering varar i upp till 3-6 timmar efter applicering. Den kommer gradvis att bli mindre effektiv och känseln kommer att börja återvända till hudområdet efter denna tid. Tänk på att den bör appliceras minst 30-60 minuter före en tatueringssession för att den ska ha maximal effekt. Detta innebär att tidspassningen är avgörande när det gäller applicering av krämen. Man vill inte applicera den för sent, men inte heller för tidigt, så att den börjar avta under din session. Om du vet att din tatuerare kan behöva lite tid att komma igång, kan det vara en bra idé att ta med dig din tub med bedövningssalva för tatuering till butiken, så att du kan applicera den vid rätt tidpunkt.

I likhet med applicering av någon ny substans på huden, kan bedövningssalvan för tatueringar orsaka vissa mindre biverkningar, även om inte alla kommer att uppleva dem. En mild reaktion (blekhet eller rodnad i huden, lätt svullnad, initialt brännande eller klåda) kan tillfälligt uppstå i det område där krämen används. Detta är inte ovanligt och bör försvinna efter en kort stund. Om du upplever några besvärliga eller ovanliga effekter, så sluta använda den och kontrollera med din läkare eller apotekspersonal så snart som möjligt. Om du vet att du är benägen att ha känslig hud, testa bara en liten mängd först. Tänk på att viss mindre lokaliserad rodnad är normalt med bedövningssalva för tatueringar.

Context Menu is disabled by theme settings.