Smärtfria tatueringar och kosmetiska behandlingar

Smärtfria tatueringar och kosmetiska behandlingar

Oavsett vilken behandling du måste genomgå är smärta en sak som många människor är rädda för. Och en brinnande önskan att slippa smärta.

Om du vill vara smärtfri nästan varje gång du går till en tatuerare eller laserbehandling och vill ha en lösning här och nu, läs de vanliga frågorna om Bedövningskrämer och lokalbedövning av huden.

Ska du genomgå en kosmetisk behandling som laser, har du bokat tid för en tatuering eller permanent smink? Vi har samlat några användbara tips i den här guiden:

Eftersom smärta och smärtupplevelsen varierar från person till person, kan vissa inte stå ut med tanken på smärtan i samband med nålar, andra upplever stor smärta när de tatuerar sig, medan andra har en kort smärttröskel vid laserbehandlingar, medan vissa tar smärtan med ro, med tanken på: Ingen smärta, inget spel.

Våra smärttrösklar är lika varierande och olika som människor, eftersom vi alla har individuella uppfattningar om vad smärta är och när smärta uppstår.

Vi har samlat många råd som du kan använda dig av innan du låter tatuera dig, göra kosmetiska behandlingar eller piercingar.

Se till att du sover gott dagen före behandlingen så att du är fräsch och utvilad. Din kropp och ditt sinne kommer att vara i ett mycket bättre läge för att göra bra ifrån sig när du är fräsch.

Ät bra under dagarna före behandlingen för att fylla på kroppens energidepåer. Det rekommenderas också att man äter en god måltid före behandlingen, så att kroppen har lättare att hålla salt- och sockerbalansen.

Ett bra sätt att hålla salt och socker i balans är att äta mycket frukt, särskilt frukt som innehåller mycket C-vitamin. C-vitamin stärker immunförsvaret, vilket underlättar läkningsprocessen, och C-vitamin ökar allmänt välbefinnandet.

Förutom en god måltid före behandlingen är det bra att ta med sig mat och dryck, särskilt om behandlingen kommer att pågå under en längre tid.

Godis och choklad är bra ingredienser för att se till att du inte fryser under kursen/behandlingen.

Frukt som bananer och chokladmjölk är bra proteiner för att hålla kroppen mätt och upprätthålla sockerbalansen. Bananer och chokladmjölk används av personer som tränar hårt för att hålla kroppen intakt efter träning. Om du tränar mycket kan du läsa här om hur du tränar med en ny tatuering.

Du kan också köpa läskedrycker som hjälper till att hålla blodsockret stabilt under behandlingen. Fördelen med läskedrycker är att de är lätta att dricka till exempel när man ligger ner.

Redan dagen innan du ska behandlas.

Håll i stället din vätskebalans i ordning genom att dricka minst 2 liter vatten om dagen (helst under dagarna före).

Alkohol spädar ut blodet, så tatuerare rekommenderar att man inte dricker alkohol eller koffein före behandlingen.

Genom att hålla vätskehalten hög kan du hålla huden återfuktad, vilket hjälper kroppen att bättre stå emot den stress som behandlingen innebär.

Om du ska tatuera dig, håller en god vätskebalans fukten i huden, vilket bidrar till att kroppen är mer mottaglig för bläcket.

Ta med underhållningsmaterial, det kan vara ljudböcker, musik, böcker eller filmer. Det är ett bra sätt att tänka på annat än själva behandlingen.

Det finns ett antal smärtlindrande krämer på marknaden och de blir allt populärare på grund av deras smärtlindrande effekt, vilket hjälper många människor.

Magic cream, no pain, Painfree, numbing cream, local anesthetic cream for the skin är bara några namn som kan nämnas, för det kära barnet har många namn.

För Painfree-krämer, som hjälper till att lindra smärtan i samband med kosmetiska behandlingar, t.ex. laser, permanent makeup, tatueringar och tandläkarbesök, används lokalbedövande krämer.

För påståendet “No pain, no game” är idag ett val du kan göra, för frågan är: varför gå igenom en period av smärta när du kan undvika den och ändå få samma goda resultat?

Detta är en av orsakerna till att smärtlindrande krämer har blivit allt populärare under de senaste åren.

Magic Cream eller lokalbedövningskräm är effektiv vid smärta som uppstår vid yttre behandlingar, t.ex. tatueringar, laser och piercingar. Lokalbedövningskräm fungerar genom att fördöva nerverna under en begränsad tid, vilket gör att du inte känner smärta.

Den magiska krämen hindrar smärtsignalerna från att nå hjärnan och därför blir huden så kallad bedövad.

Skillnaden mellan kräm och lokalbedövning med nålar.Lokalbedövning med nålar används oftast på läkarmottagningen eller sjukhuset vid mindre kirurgiska ingrepp där allmänbedövning inte är nödvändig. Varken tatuering eller vissa kosmetiska behandlingar kräver lokalbedövning med nålar, eftersom dessa behandlingar inte anses vara medicinska ingrepp. Tatueringar, laserbehandlingar och permanent makeup är icke-medicinska behandlingar där den bästa lokala bedövningen av huden kan uppnås med hjälp av magiska krämer.

Mängden smärtfri kräm som ska användas beror på var på kroppen krämen appliceras och hur stort område som ska täckas. Men en bra regel att komma ihåg är att alltid applicera rikligt med Painfree bedövningskräm i god tid före behandlingen.

Eftersom det är skillnad i tiden innan effekten av den lokalbedövande krämen kan kännas och verka.

Du kan läsa mer om hur lång tid Painfree behöver för att arbeta med varje kroppsdel i vår tidtabell här .

Lokalbedövningskräm ska appliceras direkt på det hudområde som ska behandlas. Det är viktigt att hudområdet är rent och fritt från skador.
Det rekommenderas att rengöra huden genom att avlägsna döda hudceller med en naturlig grön tvål, som är parfymfri och parabenfri.

Det är mycket viktigt att den lokalbedövande krämen inte torkar ut. För att undvika att huden torkar ut kan du slå in hudområdet i folie för att hålla det lufttätt och förhindra att smuts fastnar i den fuktiga krämen.

Precis som med många andra produkter, t.ex. hårfärger som innehåller aktiva ingredienser, rekommenderas det att du testar lite för att se till att du inte får allergiska reaktioner av produkterna. Samma rekommendation gäller för smärtlindrande krämer, eftersom de innehåller aktiva ingredienser.

Painfree levereras med instruktioner, som finns skrivna i instruktionerna i förpackningen. Följ alltid instruktionerna och kom ihåg att Painfree-krämen endast är avsedd för utvärtes bruk och inte kan användas för något annat ändamål.

Med rätt användning vid rätt tidpunkt kan du se fram emot en smärtfri behandling utan onödig smärta när du behöver tatuering, laser eller kosmetisk behandling.

Context Menu is disabled by theme settings.