Avlägsnande av tatuering

Avlägsnande av tatuering

Tatueringar är en vacker och personlig dekoration av kroppen. Tyvärr kan du också ångra dina tatueringar med tiden, och i många år var detta något du var tvungen att leva med. Numera är det dock möjligt att få bort tatueringar eller tatueringar som du ångrar när du var på semester med vänner eller när du var någon annanstans i livet. 

Nedan kan du läsa mer om vad du kan göra och vad du bör tänka på om du vill få en tatuering borttagen. 

Hur du tar bort din tatuering med laserbehandling

Det bästa sättet att ta bort en tatuering är att använda laser. Behandlingen fungerar så att lasern träffar ett färgpigment i tatueringen. Detta bryter ner pigmentet i mindre bitar som kroppen kan absorbera. Resterna utsöndras sedan från kroppen via urin, svett, avdunstning eller andra avfallsprodukter från kroppen. 

För bästa resultat är det viktigt att använda rätt laser för tatueringsborttagning. Om du inte använder en så kallad pico-second laser eller YAG-laser riskerar du att dessa alternativ bildar mer ärrvävnad än vad som är bra. Vi rekommenderar alltid att du hittar en tatueringsmottagning som har varit verksam länge. 

Hur många laserbehandlingar krävs det innan min tatuering försvinner? 

När du behöver laserbehandling tar det upp till 45 minuter per behandling. Den tatuering som du vill få bort kommer inte att försvinna efter denna enda behandling. Du kan räkna med att bli laserad 5-10 gånger innan din tatuering är helt borta. Det rekommenderas också att det går minst sex veckor mellan varje behandling. Detta beror på att huden under denna period får en chans att läka och avlägsna de pigment som lösts upp under laserbehandlingen. Pausen minskar också risken för permanenta pigmentförändringar.  

Finns det konsekvenser av att ta bort en tatuering?

Tyvärr är det, som vi nämnt ovan, inte utan konsekvenser att få sin tatuering borttagen med laserbehandling. Den laser som används kan i vissa fall påverka huden negativt. Tyvärr finns det en risk för mindre brandskador som senare kan leda till ärrbildning. Detta är en ganska vanlig konsekvens av att få en tatuering borttagen med laserbehandling. 

Dessutom kan lasern även bränna bort hudens pigmentceller eftersom den påverkar ett ämne som kallas melanin. Detta innebär att du kan få en vitare hudton på det område där din tatuering tidigare fanns. Det kan till och med hända att din gamla tatuering lämnar ett negativt avtryck. 

Lyckligtvis är biverkningarna av tatueringsborttagning huvudsakligen kosmetiska. Du behöver alltså inte oroa dig för några hälsokonsekvenser av att låta ta bort en tatuering.

På Painfree kan vi lindra smärtan om du vill få bort en tatuering.

På Painfree har vi ett stort urval av smärtlindrande krämer för att lindra smärtan när du ska få en ny tatuering. Om du behöver få en tatuering borttagen är våra krämer också idealiska för detta ändamål. Det är en bra idé att applicera krämen en timme innan du ska genomgå laserbehandling.

Våra krämer gör inte laserbehandlingen av din tatuering helt smärtfri, men de lindrar smärtan och gör hela behandlingen mer lätthanterlig. Här kan du se vårt utbud av smärtlindrande krämer.

Efter behandlingen är det en bra idé att ha på sig lösa kläder, t.ex. träningsbyxor eller en huvtröja. Precis som när du får en ny tatuering kan det vara obehagligt om dina kläder gnider mot det öppna såret. Det kan till och med vara dåligt för läkningsprocessen om du till exempel bär ett par tajta jeans som öppnar såret igen när du går runt. Om såret inte får läka ordentligt kan slutresultatet påverkas negativt.

Ett alternativ till tatueringsborttagning

Om det inte beror på att du ångrar att du har gjort en tatuering kan du också få en så kallad cover-up. Det innebär att du får en ny tatuering – som du förhoppningsvis kommer att gilla mer – ovanpå din gamla. 

Detta är en metod som vissa människor använder sig av om de fortfarande tycker att tatueringar är ett vackert sätt att dekorera kroppen, men inte tycker att den tidigare tatueringen passar dem längre. De flesta tatuerare har olika kreativa lösningar för att du ska bli nöjd med din dekoration på kroppen igen.

Kontakta oss om du har frågor om att få en tatuering borttagen

Du kan alltid kontakta oss om du har några frågor om våra produkter. Dessutom kan vi hjälpa dig med eventuella överväganden om att ta bort en tatuering. Du kan skriva till oss på [email protected] . Du kan alltid förvänta dig ett svar inom 24 timmar.  

Tillbaka till Top
Stäng Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.