Vi använder en unik och mycket kraftfull och snabb Nd:YAG laser på hela 30 watt som har en flera effekter på kroppen. Tack vare kort pulsvaraktighet och mycket hög intensitet har lasern de rätta egenskaperna för att generera viktiga läkande effekter. Denna typ av stimulans skapas av en rad biologiska signaler som främjar läkande och återskapande processer i vävnader.

Vår Painfree smärtlaser går inte att jämföra med så kallade LLT lasrar som är vanligt förekommande när det gäller smärtbehandling. En LLT laser har oftast en effekt på 3-5 watt, vår laser har 30 watt och når mycket djupare ner i vävnaden och är mycket kraftfullare.

Painfree

Tre behandlingseffekter

Foto-kemisk effekt

Foto-kemiska effekten ökar pH-nivån (från surt patologiskt tillstånd) i vävnaden till en fysiologisk nivå och ökar produktionen av ATP (energi), som påverkar kroppens homeostas som stabiliserar kroppstemperatur, pH-nivå, blodsockernivå och vätskenivå med mera. Det förhindrar bland annat att kalcium frigörs och tar bort de vanligaste inflammatoriska faktorerna. Lasern gör det enkelt att justera fysiologiska koncentrationer av den viktiga Natrium och Kalium balansen, på cellnivå.

Foto-mekanisk effekt

Laservåglängden levererar hög energi (30W) till utvalt område i vävnaden under en kort bestrålningstid. Den behandlande vävnaden expanderas och lymfdränering stimuleras. Detta hjälper till att bli av med onödig vätska som samlas i kroppen. Svullnad (ödem) reduceras och inflammation minskar snabbt.

Foto-termisk effekt

Vår laser levererar bland annat värmeenergi till vävnaden vilket stimulerar en läkande och återskapande effekt. Behandlingen främjar även blodcirkulationen i skadad vävnad och ökar näringsämnena, minskar svullnad (ödem) samt smärta, oftast på mycket kort tid.

Är du redo att prova?

Vår laser gör i dem flesta fall “underverk”! Första behandlingen är alltid kostnadsfri.

Är du redo att prova?

Vår laser gör i dem flesta fall ”underverk”! Första behandlingen är alltid kostnadsfri.